[ Aliter-P Kft. ] - Big Dutchman, sertéstechnológia, telepítés, szervizelés, sertéstenyésztés


MAGUNKRÓL

Az ALITER-P Kft 1997-ben alakult Bábolnai székhellyel. Kezdeti időszakban a Big Dutchman Hungária Kft által értékesített sertés- és baromfi-technológiák szerelésével, szervízelésével foglalkozott bel-, és külföldön egyaránt. Tevékenységi körét, szolgáltatásait 2005-ben bővítette. A technológiai forgalmazás mellett sertés istállók tervezésével, üzemelési rotációk készítésével, pályázatírássalés szaktanácsadással is foglalkozunk. 2006-ban új telephelyre költöztünk, ahol készenléti-raktár és állandó bemutatóterem is várja partnereinket. Jelenleg fő profilként a BIG DUTCHMAN sertés-technológiák értékesítését, telepítését és szervízelését végezzük.
Az Aliter-P Kft célja, hogy megrendelőinket, régi és új partnereinket a sertéstenyésztéssel kapcsolatos naprakész információkkal lássuk el. Az uniós és hazai rendeletek, pályázati lehetőségek, vagy éppen az állatjóléti előírásokkal kapcsolatos kérdésekkel kapcsolatban szívesen állunk rendelkezésükre.

Raktárunk, bemutatótermünk és kollégáink elérhetőségéről a kapcsolat menüpont alatt talál bővebb információt.
Bábolna újabb céggel gyarapodott

Felépült az Aliter-P Kft. új telephelye


Az 1997 óta Banán működő, főleg a Big Dutchman sertés-technológiák értékesítésévei, telepítésévei és szervizelésével foglalkozó vállalkozás 2010. júliusában nyújtotta be telephely-fejlesztési pályázatát. A 191 millió forint összköltségű új központ - melyhez több mint 76 millió forint támogatást nyert a vállalat a Közép-dunántúli Operatív Program keretében- Bábolnára került. Az ünnepélyes átadón Peresztegi Gábor ügyvezető igazgató méltán lehetett büszke az új komplexumra.
Peresztegi Gábor ünnepi köszöntőjében elmondta, hogy a siker a közös munka eredménye, egyúttal egy-egy oklevél átadásával fejezte ki köszönetét a német Big Dutchman partnercégnek, az új telephely terveit elkészítő Komplex Kft-nek, a generálkivitelezést végző Klinkert-Bau Kft-nek, valamint Bábolna városának. Az ünnepség szívet melengető, kedves színfoltja volt, amikor a cégvezető egy gyönyörű csokor virággal köszönte meg felesége kitartó támogatását.
A rövid cégtörténetet és a sertéságazat jövőjére vonatkozó optimista gondolatokat követően Szépe Ferenc, a Vidékfejlesztési Minisztérium főosztályvezetője beszélt a kormány mezőgazdasági fejlesztésekre vonatkozó elképzeléseiről, a Nemzeti Vidékfejlesztési Stratégiáról, benne a sertéságazat modernizálásának terveiről. Czunyiné dr. Bertalan Judit, kormánymegbízott, a körzet országgyűlési képviselője köszöntőjében arra is rámutatott, hogy a kormányzat éppen az ilyen hazai középvállalkozásokra építve képzeli az ország megújulását, a növekedés beindítását.
Dr. Horváth Klára, Bábolna város polgármestere örömét fejezte ki, hogy városuk egy ilyen sikeres céggel gyarapodhatott. és annak érdekében, hogy az eredmények ezután még jobbak legyenek, átadta a cégvezetőnek a város szerencsepatkóját.
Az ünnepi beszédeket követően a meghívott vendégek megtekinthették a legkorszerűbb technológiákat is magába foglaló épületegyüttest. A modern informatikai eszközökkel felszerelt irodák, kiszolgáló helyiségek mellett egy 70ml-es bemutatóterem, valamint egy 560ml-es raktárcsarnok is helyet kapott a komplexumban. Az ünnepi aktust Popovics György, a Megyei Közgyűlés elnökének pohárköszöntője zárta, melyből azt ismegtudhattuk, hogy az Aliter-P Kft. ügyvezető igazgatójára a közös ügyek támogatásakor is számíthat az itt élők.

Cseh Teréz, REGIO REGIA

Néhány fotó az átadási ünnepségről: