[ Aliter-P Kft. ] - Big Dutchman, sertéstechnológia, telepítés, szervizelés, sertéstenyésztés


Termékeink :: Vízellátás

Vízellátás

Haszonállataink megfelelő mennyiségű és minőségű friss vízzel való ellátása alapkövetelmény a magas szintű termelési eredmények elérése érdekében. Itatási rendszerünk gazdag termékpalettája minden igényt kielégítve szolgája az állatok legoptimálisabb ivóvízellátását.
A különböző korcsoportok vízszükségletét tüntettük fel az alábbi táblázatunkban amely segítséget nyújthat az itatórendszer tervezésekor:

 Súly [kg]Vízszükséglet [liter/állat és nap]
Malac50,7
101,0
202,0
Hízó30 - 752,0 - 7,0
75 - 1205,0 - 10,0
Üresen álló koca - 8,0 - 12,0
Alacsony vemhes koca - 10,0 - 15,0
Magas vemhes koca - 15,0
Szoptatós koca - 15,0 + 1,5 l/malac
Kan - 12-15
Forrás: Handbuch 2001 - Landwirtschaftliche Betriebsgebäude


Természetesen telepi vízszükséglet meghatározásakor a vízfelvételt befolyásoló tényezők (takarmány mennyisége, takarmány beltartalmi összetétele, hőmérséklet és páratartalom, állatok kora, testtömege, termelési és egészségi állapota, fajta stb.) sokaságát is figyelembe kell venni.Letölthető dokumentumok:

letöltés
(0,15 MB)
GYÓGYSZERADAGOLÓ KEVERŐTARTÁLLYAL — A Big Dutchman gyógyszeradagolója a vízvezeték rendszerbe kerül beépitésre, és adagolja a szükséges vitaminokat és gyógyszereket az állatok ivóvizébe. Az adagolandó mennyiség nagyon pontosan beállítható, mivel az itatórendszerbe a valós felhasználandó vízmennyiséghez keveredik hozzá a vitamin - illetve gyógyszeroldat...

letöltés
(0,49 MB)
ITATÁSI RENDSZEREK — Az állatok teljesítménypotenciáljának kihasználásához nagyon fontos a friss, tiszta ivóvízzel történő ellátás. Ehhez szükséges, hogy az ivóvíz elengedő mennyiségben, könnyen hozzáférhetően álljon rendelkezésre, szennyeződésektől mentes legyen...