Natura Life volier

Fókuszban a mezőgazdaság jövője

Az EuroTier 2024-en a Big Dutchman számos új technológiát mutat be, amelyek célja a baromfi- és sertéstenyésztés hatékonyabbá és még állatbarátabbá tétele. A bemutatott rendszerek praktikusak és a modern gazdák igényeihez igazodnak, akik nemcsak termelékenyebbé, hanem mindenekelőtt fenntarthatóbbá szeretnék tenni gazdaságukat. A BioTag+ szenzoros füljelzővel, a MultiVacc oltógéppel és a Sharky 430 mosórobottal három új termék kapott DLG ezüstérmet.

Natura Life volier

Az egyik kiemelkedő termék a Natura Life volier, amely lehetővé teszi a tenyész- és tojótyúkok egy létesítményben történő tartását. A tyúkok teljes életciklusukat ugyanabban az istállóban töltik, így elkerülhető a szállítással járó stressz. A folyamatos tartás egészségesebb, jobb takarmányfelvételt és nagyobb tojóteljesítményt biztosító állatokat eredményez. A rugalmas kialakításnak köszönhetően a rendszer az állattartás adott fázisához igazítható. Az eredmény egy jól átgondolt rendszer, amely az állatok jólétét és a hatékonyságot egyaránt elősegíti.

Big Dutchman auf der EuroTier 2024: Zukunft der Landwirtschaft im Fokus
Natura Life volier

Aurora 550 Breeder LED-es istállófény

A Big Dutchman fejlesztői fényes pillanatokról gondoskodtak, amikor bemutatták az új Aurora 550 Breeder LED-es istállófényt. A lámpatest rugalmas fényszabályozást kínál, amely a szülőállatok természetes igényeihez igazodik. A fény intenzitásának és színének beállításával a lámpatest elősegíti az állatok jólétét, és egyúttal energiát takarít meg. A beépített érzékelőknek köszönhetően a világítás valós időben igazítható a környezethez, így a fényt csak ott használja, ahol valóban szükség van rá. Ez a technológia nemcsak az energiafogyasztást csökkenti, hanem javítja az állatok életkörülményeit is.

Big Dutchman auf der EuroTier 2024: Zukunft der Landwirtschaft im Fokus
Aurora 550 Breeder LED-es istállófény

MultiVacc oltógép

A Big Dutchman által bejelentett másik innováció a MultiVacc oltógép. Ez lehetővé teszi öt oltás beadását egyetlen műveletben, csökkentve ezzel az állatok stresszét. Ugyanakkor a rendszer munkaidőt takarít meg és minimalizálja a hibaforrásokat a táblagépen vagy okostelefonon keresztül történő központi vezérlésnek köszönhetően. Az oltóanyagok pontos adagolását folyamatosan nyomon követi és dokumentálja, így az egész folyamat biztonságosabbá és hatékonyabbá válik. Ez a megoldás jelentősen leegyszerűsíti a baromfifarmok oltási folyamatát.

Big Dutchman auf der EuroTier 2024: Zukunft der Landwirtschaft im Fokus
MultiVacc oltógép

EasyCheck mobil állatmérleg

A Big Dutchman a súlynyilvántartás egyszerű, de hatékony megoldásaira is összpontosít. Az EasyCheck mobil állatmérleg vezeték nélkül működik, és bárhol elhelyezhető az istállóban. Padlószintes kialakításának köszönhetően az állatok könnyen elfogadják, így a súlyfelvétel stresszmentessé válik. A kapott adatokat valós időben továbbítja a BFN Fusion gazdaságirányítási platformra, ahol azokat elemzi. A gazdák ezeket a pontos információkat felhasználhatják az állatok növekedésének és takarmányhasznosításának optimalizálására.

Big Dutchman auf der EuroTier 2024: Zukunft der Landwirtschaft im Fokus
EasyCheck mobil állatmérleg

Sharky 430 mosórobot

Ha az istállóhigiéniáról van szó, a Sharky 430 mosórobot érdekes megoldást kínál a tisztításra. A robot megbízhatóan tisztítja még az olyan nehezen hozzáférhető helyeket is, mint a fészkek és az etetők. Úgy van programozva, hogy önállóan és felügyelet nélkül dolgozzon - akár éjszaka is. A rendszer speciális mosóprogramokat használ, amelyek a termek típusához igazíthatók az alapos tisztítás érdekében. Emellett a célzott vízfelhasználás segít a fogyasztás csökkentésében és a környezet védelmében. Igazi figyelemfelkeltő az EuroTier-en!

Big Dutchman auf der EuroTier 2024: Zukunft der Landwirtschaft im Fokus
Sharky 430 mosórobot

A BioTag+ szenzoros füljelzővel a Big Dutchman egy újabb, kifejezetten a kocatartás számára kifejlesztett innovációt mutat be. A füljelző folyamatosan figyeli az állatok mozgását és hőmérsékleti adatait, és egy IoT-kapun keresztül elküldi azokat a felhőbe. Egy öntanuló algoritmus segítségével a rendszer már korán felismeri az olyan fontos paramétereket, mint a hő- és az ellési idő. Ez lehetővé teszi a gazdák számára, hogy az istálló berendezéseit valós időben beállítsák, és az egész folyamatot hatékonyabban megszervezzék. Ugyanakkor a folyamatos felügyelet segít az egészségügyi problémák korai felismerésében és az állatok jólétének javításában.

Látogassa meg a Big Dutchman-t a 17. csarnokban, a 17D20-as standon.

Érdekelnek új megoldásaink? Tarts velünk, olvasd el meghívónkat és jelentkezz!